Nu mai vrem resemnare. Vreau să vedem cetățeni care să se indigneze mai mult, să își pună mai multe întrebări, să nu își plece capul, să își apere drepturile, să reacționeze la nedreptățile și abuzurile din jur și să fie pregătiți cum anume să reacționeze. Să ceară transparență, să forțeze statul să își țină promisiunile.

Echipa StudioLEx

Câştigător al competiţiei „Restart în Educaţie”, StudioLEX este un proiect inedit de educație juridică online care traduce limbajul juridic greoi în informații și noțiuni pe înţelesul oricui, indiferent de pregătire. Autorii proiectului sunt câțiva tineri jurişti care se implică din pasiune și din principiu. Pentru că ne-am dat seama că putem transforma calvarul prin care am trecut în facultate într-un proces relevant şi mai ales distractiv.

KV STUDIOLEX-03

Viziune: vrem ca Studiolex să se transforme într-o resursă deschisă de cursuri și instrucțiuni despre cum pot cetățenii să folosească instrumente juridice în scopuri civice și de aparăre a drepturilor omului.

Misiune: să scădem teama oamenilor de a aborda subiecte juridice şi de a folosi ei înşişi cunoştinţe şi instrumente juridice (autonomie juridică).